Expo vulpennen moet Katelijnestraat meer cachet geven

Print
Mechelen - New Mispelters, een winkel voor kantoorbenodigheden in de Mechelse Katelijnestraat, pakt volgende week tijdens zijn open dagen uit met een stevige stunt. De zaakvoerders konden een fabrikant van exclusieve Belgische vulpennen strikken. Het bedrijf leverde onlangs aan het koningshuis.
BR>
“Voor onze open dagen proberen wij altijd iets speciaals te doen. Louter toevallig las ik in een vaktijdschrift iets over de prestigieuze vulpennen van Valeria Matta, het Belgische merk van Robert Dubois en zijn Italiaanse echtgenote Valeria Vutera. Wij hebben elkaar gisteren, dinsdag voor het eerst ontmoet. De man had zijn collectie meteen meegebracht. Héél indrukwekkend om zien”, zegt Oswald Vansintejan, die zaak samen met Eric Mispelters runt. Voor minstens 250.000 euro bijzonder exclusieve vulpennen zal het bedrijf eind volgende week bij hen tentoonstellen. “De man is daar natuurlijk zelf goed voor verzekerd en hij neemt de ’juwelen’ ook elke dag mee naar huis. Ze blijven niet in de winkel”, vertelt Vansintejan. De prijs voor één pen schommelt tussen de 10.000 en 65.000 euro.

Met de opvallende expositie hoopt Vansintejan in eerste instantie New Mispelters meer naambekendheid te geven. “De jongste jaren zijn er in Mechelen heel wat bedrijven bijgekomen en die kennen ons nog niet allemaal. Bovendien willen wij ook onze penshop promoten en mee aan de kar trekken om de Sint-Katelijnestraat als winkelstraat opnieuw wat meer cachet te geven. Met de geplande herinrichting en een goede samenwerking tussen de handelaars moeten wij daar zeker in slagen”, vertelt Oswald Vansintejan. Hij droomt ervan om van de buurt te laten uitgroeien tot dé Mechelse plek voor antiek- en designliefhebbers. “Daar zou ik bijvoorbeeld heel graag ook Manufactuur Gaspard De Wit van de wandtapijten bij betrekken.” De expo bij New Mispelters loopt donderdag 15 november van 10 tot 20u, vrijdag 16 en zaterdag 17 november van 10 tot 18u. “Iedereen is van harte welkom”, besluit Vansintejan.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio