Uitbreiding kmo-zone Itterbeek wijzigt verkeerssituatie

Print
Duffel - De gemeenteraad heeft een aangepast signalisatieplan goedgekeurd voor de omgeving van de kmo-zone Itterbeek aan de Oude Liersebaan (N108). Naar aanleiding van de realisatie van de tweede fase van deze kmo-zone werden de voorbije maanden immers werkzaamheden uitgevoerd aan de kruispunten met de Nijverheidsstraat en de Neervelden.
BR>
“Aan beide kruispunten heeft intercommunale Igemo middenbermen met fietsoversteken en afslagstroken laten aanleggen. De kmo-zone wordt als 50 kilometerzone gecatalogeerd. De vroegere in- en uitrit van de Nijverheidsstraat aan Pittoors zal in de toekomst nog enkel dienstdoen als inrit van de kmo-zone. Het volledig vernieuwde kruispunt aan de Neervelden wordt met verkeerslichten ingericht.

Daar komt ook de in- en uitrit van de kmozone”, zegt schepen van Mobiliteit Luc Wuyts (CD&V). “Tussen de beide kruispunten komt er een volledig uitgeruste bushalte van Lijn 2 met bushokje en fietsenoverkapping. Een fietsen voetgangersoversteek werd daar op de N108 al aangebracht. Vanaf deze bushalte is er trouwens een fiets- en wandelverbinding die de zwakke weggebruiker tot in de kmo-zone brengt”, aldus Luc Wuyts.

“Ten slotte gaan we in de zijweg van de N108 richting Itterbeek de rijrichting omdraaien en de Neervelden maken we ondergeschikt aan de Nijverheidsstraat. Nu de gemeenteraad het nieuwe verkeersreglement heef vastgesteld, kan de aannemer de signalisatie aanbrengen en uitbreiden”, besluit schepen Luc Wuyts.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio