Gasgeur zorgt even voor paniek

Print
Willebroek - Bij wegwerkzaamheden aan de Boomsesteenweg in Willebroek hebben werkmannen een gasleiding geraakt. De buurt werd ontruimd. Het gaslek bevond zich aan de plaatselijke kinderopvang. De kinderen werden opgevangen in de sporthal.
BR>
Het lek ontstond omstreeks 14.15u. Arbeiders raakten per ongeluk een gasleiding bij graafwerkzaamheden met een machine. “Ik hoorde een lawaai en rook een sterke gasgeur”, vertelt buurtbewoner Hendrik Dehertogh. “Ik ging snel kijken en merkte dat er een lek was. Ik heb onmiddellijk de brandweer gebeld. De werkmannen raadden mij aan om de lichten te doven. Ik stook op hout en kon mijn kachel dus niet zomaar afzetten. Ik heb dan de deuren maar goed gesloten. Daarna kwam de brandweer ons vragen om de woning uit voorzorg te verlaten. Er was even paniek, maar echt schrik hadden we niet”, vertelt buurtbewoner Hendrik Dehertogh.

Lek gedicht met jas

Volgens brandweercommandant Pascal Saelens kon het lek vrij snel gedicht worden.

“Na een tiental minuten was het lek gedicht. Er werden een veertigtal mensen geëvacueerd. De werkmannen hebben nog geholpen om iedereen te verwittigen. We hebben moeten improviseren om het lek te dichten. Dat deden we met een jas en enkele zandzakjes. Toen ontsnapte er nog maar een kleine hoeveelheid gas en was de situatie onder controle. Na een halfuur werd het lek door de gasmaatschappij volledig gedicht”, legt Saelens uit.

Het lek bevond zich ter hoogte van de naschoolse kinderopvang 't Appelboompje. Na schooltijd komt daar normaal een honderdtal kinderen langs. Uit voorzorg werden de kinderen opgevangen in sporthal De Schalk.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio