Illegale vogelvangers gesnapt

Print
Heist-op-den-Berg - Het Agentschap voor Natuur en Bos van de provincie Antwerpen heeft twee vogelvangers uit Wiekevorst betrapt.
BR>
De lokale politie van Heist-op-den-Berg trof donderdag vijf lokvogels en diverse klapnetjes aan in een plantenkwekerij. Dat gebeurde na een tip van een wandelaar.

Dezelfde vogelvanger bleek ook in eigen tuin te vangen. Het Agentschap trof bij controle een vangklaar opgesteld mistnet en andere verboden toestellen aan. Honderd beschermde zangvogels werden in beslag genomen.

Opmerkelijk was de aanwezigheid van een frater bij de in beslag genomen vogels. De soort broedt in Schotland en Noorwegen en verblijft in de winter vooral aan de Vlaamse kust en in de polders.

De soort laat zich zelden zo diep in het binnenland opmerken, maar is door het ontbreken van enige schuwheid een makkelijke vangst. De vogel is erg zelfzaam in Vlaanderen.

Bij een tweede hokcontrole van een vogelhouder in dezelfde gemeente werden nog eens 57 beschermde zangvogels in beslag genomen.

Alle aangetroffen vogelsoorten zijn in Vlaanderen beschermd. De vogels en verboden vangtuigen werden in beslag genomen. De in beslag genomen beestjes werden geringd en dezelfde dag nog vrijgelaten.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio