Bewoners vinden tweede bewonerskaart te duur

Print
Lier - Het schepencollege wil het nieuwe parkeerplan niet begin januari maar pas op maandag 4 februari laten ingaan. Het plan werd dinsdagavond aan de bewoners van de wijk Oever en aanpalende straten toegelicht.
BR>
Extern verkeersdeskundige Dirk Engels legde eerst nog eens de doelstellingen van het nieuwe parkeerplan uit. Het gaat om voldoende aanbod van parkeerplaatsen voor bewoners, werkenden en bezoekers, het optimaal gebruikmaken van het bestaande aanbod en extra parkeergelegenheid creëren op de meest geschikte plaatsen.

Voorrang

“Een van de belangrijke uitgangsprincipes is dat de bewoners in de mate van het mogelijke voorrang moeten krijgen bij het parkeren en stallen van hun wagen. In de praktijk betekent dit dat we de drie parkeerzones behouden maar ook uitbreiden. Verder breiden we ook de blauwe zone uit om de langparkeerders uit die straten te bannen”, aldus Dirk Engels.

Eerste kaart gratis

Na de uiteenzetting mochten de talrijke aanwezigen vragen stellen. Over het plan zelf hoorden we niet zoveel opmerkingen. Wel klaagden verscheidene bewoners over de te dure tweede bewonerskaart die zeventig euro zal kosten. De eerste kaart wordt daarentegen wel gratis. Een andere aanwezige stelde dat de infovergadering een maat voor niets was, omdat toch alles al beslist is.

“Klopt niet”, stelde schepen van Mobiliteit Jan Hermans (Lier&Ko). “Als we merken dat dit plan geen draagvlak heeft, passen we het aan. Dat deden we trouwens al, want het eerste halfuur parkeren in de ondergrondse parking zal toch gratis blijven.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio