Zwembadbouwer trekt naar Berlaar

Print
Berlaar - Zwembadverkoper Bad Weelde bouwt in Berlaar aan een wellnesszaak, een hypermarkt rond zwembaden en een provinciaal distributiecentrum. De zaakvoerders maken hun plannen voor het eerst bekend. Het gaat om een van de grootste investeringen in Berlaar van de laatste jaren.
BR>
Bad Weelde heeft vestigingen in Weelde (Ravels), Genk, het Nederlandse Kessel en Heist-op-den-Berg. Die laatste vestiging aan de Liersesteenweg zal verdwijnen en wordt vervangen door een nieuw complex in Berlaar langs de Aarschotsebaan. “We hebben Citroën-garage Budts gekocht. Het is een pand van 1.500 vierkante meter, dat voor ons perfect gelegen is. We hebben er grote plannen. We gaan het pand grondig verbouwen en maken er een wellnesszaak, een provinciaal distributiecentrum en een hypermarkt voor zwembaden van”, vertelt zaakvoerder Johan Gors.

“Die hypermarkt is uniek voor België. De zwembaden voor zelfbouwers zijn er te koop en de meeste dingen kan de klant onmiddellijk meenemen. We zullen ons ook toespitsen op sauna’s en jacuzzi’s. De totale investering zal bijna een miljoen euro bedragen. In de toekomst willen we meer van deze grote zaken bouwen in de Benelux”, geeft Gors aan. De verhuizing naar Berlaar zorgt voor een vijftal nieuwe arbeidsplaatsen. “Naast het personeel van Heist-op-den-Berg zoeken we nog een vijftal nieuwe technisch geschoolde personeelsleden. We zijn specifiek op zoek naar mensen uit de streek, want ze moeten de regio goed kennen. We hopen zo snel mogelijk open te zijn. Op 19 november starten de verbouwingen”, aldus Gors.

Prijs gewonnen

De zwembadbouwer heeft deze maand nog een prijs gewonnen als beste zwembadbouwer van het land in de categorie tot 45.000 euro. Johan Gors staat samen Ingrid Heylen aan de leiding van het bedrijf. Volgens hun website verkoopt Bad Weelde een tweehonderdtal zwembaden per jaar.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio