Nathalie Wilmart gaat niet naar Tsjaad

Print
Nathalie Wilmart, de echtgenote van de 75-jarige Belgische piloot Jacques Wilmart die in Tsjaad vastzit en er beschuldigd wordt van ontvoering van minderjarigen, heeft dinsdag in de Senaat een ontmoeting gehad met verschillende politici, onder wie Karel De Gucht en Anne-Marie Lizin. Ze sprak met hen over het lot van haar man, zo liet ze woensdag zelf weten.
De vrouw verklaarde "dat ze de zaken in handen wilde nemen" maar niet van plan is om naar Tsjaad te gaan. Ze staat wel voortdurend in contact met de ereconsul van België.

"Mijn advocaat en ik vinden het niet nodig om naar Tsjaad te gaan. De spanningen lopen er trouwens ook te hoog op. Mijn echtgenoot beschikt over een advocaat uit Tsjaad en wij kunnen van hieruit voldoende met hem communiceren", legt ze uit.

Nathalie Wilmart benadrukte vervolgens dat ze "niets te maken heeft met de advocaten meester Magnée en meester Jean Scalais" en dat meester Brigitte Barthelemy de enige persoon is die gemachtigd is om haar en haar man te verdedigen.

Scalais bevindt zich momenteel in N'Djamena, in Tsjaad, in het gezelschap van zijn cliënt Patrick Wilmart, de zoon van de Belgische piloot.

.

Nu in het nieuws