Herselt informeer ondernemers

Print
Herselt - Het Vlaams gewest gaat op het grondgebied Herselt enkele grondige werkzaamheden doorvoeren die ontegensprekelijk een invloed zullen hebben op het lokale economische leven. De heraanleg van ondermeer de Westerlosesteenweg en de zogenaamde doortocht door het centrum staan op het programma vanaf ten vroegste eind 2008.
BR>
De handelaars konden op een informatievergadering gedetailleerde plannen inkijken om te zien in welke fase van de werkzaamheden hun eigen onderneming zal betrokken worden.

Een afgevaardigde van Unizo kwam de handelaars inlichten over de werking van de ondernemingsvereniging en over de troeven die een samenwerking tussen de ondernemers en de gemeente met zich meebrengt. Ook het plattelandsproject de Merode werd besproken. De gemeente voorziet in dit project voor elke ondernemer met een neus voor zaken een opportuniteit om een horecazaak te starten of uit te breiden.

Burgemeester Peetermans (CD&V) verwacht veel van dit project en ziet Herselt in de toekomst het toeristische karakter krijgen van een gemeente als Kasterlee. Hij gaat in de toekomst meer van dit soort infoavonden organiseren en een bereikbaarheidsmanager aanstellen die ten allen tijde op vragen van de betrokken handelaars kan antwoorden.

Bovendien engageert de gemeente zich in het aanleggen van een informatiedatabank die per e-mail zal kunnen geraadpleegd worden en wil Herselt inzake veiligheid een buurtinformatienetwerk (BIN) opstarten dat zich specifiek naar ondernemers richt.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio