Kempisch IJsstadion zet piste open voor jongeren met handicap

Print
Turnhout - Een bonte, maar bijzonder opgewekte bende was dinsdag heer en meester over de piste van het Kempisch IJsstadion in Turnhout. Zowat 250 kinderen en jongeren met een handicap konden hun lol niet op in allerlei glij-, slibber- en valpartijen.
BR>
Een bende blije gezichten bewoog zich dinsdag over de overdekte ijsbaan in de Turnhoutse Otterstraat. Meer dan tweehonderd jongeren met een handicap uit het buitengewoon onderwijs of instellingen uit de omgeving gingen op het aanbod van het Kempisch IJsstadion in om een dagje ijspret te beleven.

Iedereen vatte de glijpartij op zijn eigen manier aan. Sommigen vlogen als volleerde schaatskampioenen over het ijs, anderen probeerden het voetje voor voetje langs de reling. Maar ook wie minder goed te been is, kon zijn hartje ophalen.

Of het nu met de speciale schaatsstoelen was of in de eigen vertrouwde rolwagen, elkeen ondervond dezelfde spannende sensatie van zich op glad ijs te begeven.

Zelfs wie met gewone schoenen over de baan schuifelde, zei nadien met trots ‘ik ben gaan schaatsen!’. “Dit initiatief voor personen met een handicap ging vroeger uit van de toenmalige schaatsbaan in Geel”, zegt Roger Broeckx van het Kempisch IJsstadion. “We hebben dat nadien met plezier overgenomen, mee op vraag van de Kempense instellingen voor mensen met een handicap.”

Dinsdag

Zij kunnen met hun jongeren twee keer per jaar een dagje gratis op de schaatsbaan terecht. “Dat is de eerste dinsdag na de herfstvakantie en dan nog een keertje na de paasvakantie. We bekijken nu of we het voortaan niet op andere dagen kunnen houden. Van de scholen begrepen we dat we met onze dinsdagen in feite telkens dezelfde klassen aanspreken.”

Wat de deelnemers betrof mocht het elke dag wel schaatsdag zijn. “Ik ben al vier keer gevallen”, riep een meisje dinsdag triomfantelijk, terwijl ze zich op haar schaatsen in evenwicht probeerde te houden.

De stevige valhelm op haar hoofd droeg ze niet voor niets.

www.kempischijsstadion.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio