Busgebruikers niet langer in de kou aan E34

Gebruikers van de busverbinding tussen Lille en Antwerpen wachten al geruime tijd op een schuilhuisje aan de op- en afrit van de E34 in Lille. Volgens De Lijn kunnen de reizigers vanaf eind volgende week schuilen in een bushokje.

jmartynowski

BR>

Een bushokje aan de halte van de op- en afrit van de E34 in Lille - aan de overkant van de carpoolparking - liet lang op zich wachten. Vooral met de winter in aantocht willen de reizigers tijdens het wachten op de bus graag beschut staan. Op de huidige halteplaats zijn de boordstenen en de grond al weken geleden verwijderd in afwachting van de installatie van een schuilhuisje.

Volgens vervoersmaatschappij De Lijn is er beterschap op komst voor de busgebruikers. ”Eind volgende week vindt normaal de installatie van het schuilhuisje plaats. Dat heeft het gemeentebestuur van Lille ons bevestigd”, weet Griet Somers van De Lijn.

”De plaatsing van schuilhuisjes is een bevoegdheid van de lokale overheden. Het gemeentebestuur van Lille heeft bij een privé­firma een bestelling geplaatst voor een schuilhuisje. Dat gebeurde op vraag van bewoners die veel van de busdienst gebruikmaken.”

De gemeente maakt ook werk van de verdere afwerking van de omgeving van de halte.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio