Schepen en ex-gemeenteraadslid ontkennen reacties op stadsblog

Print
Turnhout - Volgens Gazet van Turnhout hebben de Turnhoutse schepen Dimitri Gevers (sp.a) en ex-VLD-gemeenteraadslid Kevin Prinsen zich schuldig gemaakt aan het posten van reacties met kritiek op het beleid onder een schuilnaam op de Turnhoutse stadsblog. Maar beide heren ontkennen dit. “Het is een partijpolitiek spelletje”, zegt Prinsen.
BR>
Via een vergelijking van de IPadressen van de personen die reacties achterlaten, kon de redactie van Gazet van Turnhout naar eigen zeggen met een ‘aan waarheid grenzende waarschijnlijkheid’ besluiten dat schepen Dimitri Gevers en Kevin Prinsen geregeld verstoppertje spelen op hun stadsblog.

Beiden zouden onder een aantal schuilnamen reacties hebben gepost met kritiek op het Turnhouts beleid. Maar beide heren ontkennen dat. “Iedereen die iets van computers kent, weet dat het aangehaalde bewijsmateriaal niet waterdicht is”, zegt Dimitri Gevers, die verder niet op de beschuldigingen wil reageren.

Ook voormalig gemeenteraadslid Kevin Prinsen doet de bewering af als larie. “Tijdens de verkiezingsperiode zijn wij met een aantal personen samengekomen om de campagne te bespreken. We hielden toen Gazet van Turnhout in de gaten, om te reageren wanneer er een artikel verscheen dat voor ons relevant was. Ik reageerde zelf vanop verschillende computers een aantal keer onder mijn eigen naam, maar blijkbaar hebben de personen van wie deze pc was achteraf ook nog reacties gepost onder namen waarmee ik zelf niets te maken heb”, verklaart hij.

Kevin Prinsen vindt het raar dat hij niet voor de publicatie van het bewuste artikel gecontacteerd werd. “Maar het is geen geheim dat negentig procent van de leden van Gazet van Turnhout aanhangers van Groen! zijn. Volgens mij is dit dus gewoon pure partijpolitiek.”

Oppositie

Karl van den Broeck, verantwoordelijk uitgever van Gazet van Turnhout, ontkent dat laatste. “Als deze bewering echt past in een partijpolitiek spelletje, zouden de Turnhoutse oppossitiepartijen er maandagavond in de gemeenteraad wel spel van hebben gemaakt. Maar dat was niet het geval.”

www.turnhoutblogt.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio