Westerlo wacht op kapvergunning lindes

Westerlo verwacht deze week een kapvergunning van het Agentschap voor Natuur en Bos. Daarna kan er gestart worden met het verwijderen van de zieke bomen op de Boerenkrijglaan.

jmartynowski

BR>

Toen tijdens een storm in juli twee lindes omvielen, besloot het gemeentebestuur om een boomspecialist in te schakelen. Boomdeskundige JeanChristophe Naets onderzocht de 558 lindes die de Boerenkrijglaan verfraaien en kwam tot de conclusie dat 114 daarvan ongeneeslijk ziek zijn of binnen de vijf jaar zullen afsterven. ”De enige remedie is de zieke bomen verwijderen en vervangen door nieuwe”, vertelt schepen van Milieu Filip Verrezen (CD&V). ”Eens we over de kapvergunning beschikken, kan onze technische dienst het dossier afwerken. Met de bewoners van de Boerenkrijglaan werd afgesproken dat we de open plaatsen na het kappen opnieuw invullen.

We wachten wel even af om te zien hoe het uitzicht zal zijn na het kappen. Vast staat dat de nieuwe bomen een zekere omvang en lengte moeten hebben. We hebben de kosten daarvoor geraamd op 50.000 euro. We hebben nu bij enkele firma’s prijzen aangevraagd. Wellicht hakken we volgende week de knoop door.”

DaBe

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio