’Terzo Mondo’ focust op verdraagzaamheid

Print
Beerse - Tom Van Gestel (22) uit Beerse oogst veel succes met zijn kortfilm Terzo Mondo. De film van de pas afgestudeerde master in animatiefilm is al vertoond op festivals in Spanje, Portugal op het filmfestival in Gent. Komend weekend is de film te zien in Beerse.
BR>
De zeven minuten durende kortfilm Terzo Mondo van Beersenaar Tom Van Gestel is goed onthaald op de studentencompetitie van het laatste filmfestival van Gent. ”Het was het enige filmpje waarbij de mensen spontaan begonnen te applaudisseren”, zegt Tom Van Gestel trots. Binnenkort is de film ook te zien op het kortfilmfestival in Leuven en op festivals in Frankrijk en Engeland.

Tom Van Gestel studeerde dit jaar met grote onderscheiding af aan de kunsthogeschool RITS in Brussel. Terzo Mondo was het eindwerk waar hij zich het voorbije jaar mee in de kijker plaatste.

”De benaming van de kortfilm, Terzo Mondo, betekent derde wereld. Die benaming vond ik toevallig op een cd in mijn cdrek. De film behandelt het thema verdraagzaamheid.

Het filmpje is gemaakt in de periode dat er heel wat te doen was rond de moord op Joe Van Holsbeeck”, zegt Tom Van Gestel. ”In de film maak ik een vergelijking tussen een Afrikaans en een Europees dorpje. Elk van deze dorpjes krijgt het bezoek van een bewoner van het andere dorpje. Het filmpje kreeg wel een absurd einde.”

Eivormige personages

De personages in Terzo Mondo bestaan uit kleine, eivormige personages. Componiste Menno Van Riet uit Antwerpen zorgde voor de bijpassende muziek.

Tom Van Gestel heeft na zijn studies meteen werk gevonden bij de animatiestudio Walking The Dog in Brussel. ”Zo heb ik mee de hamster kunnen ontwerpen in de film Firmin van Dominique Deruddere. We zijn nu bezig met een pilootfilm Sambora. Ikzelf begin na nieuwjaar te werken aan nieuwe projecten”, vertelt Tom Van Gestel. ”In de week ben ik in Brussel, maar in het weekend vertoef ik meestal in Beerse. Ik speel ook nog muziek bij de skagroep Smooth Lee. We treden meestal tijdens de weekends op.”

De kortfilm Terzo Mondo is op zaterdag 10 november te zien in het gemeenschapscentrum ’t Heilaar in Beerse. Tom Van Gestel leidt om 21u de film zelf in. De toegang is gratis.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio