Winteraanbod breidt uit met indoor ski, schaatsen en Finse piste

Print
Geel - De Lissenvijver in Geel laat de jogger die ook in de winter aan de bak wil komen, niet in de kou staan. Speciaal voor hen werd een Finse piste aangelegd door bos en duinen. Tussen 18u en 22u wordt de piste over de hele lengte sfeervol verlicht.
BR>
De Lissenvijver in Geel timmert verder aan de weg van de recreatieve sport. Uitbater Dirk Geldof startte negentien jaar geleden met het sportcentrum en pakte geregeld uit met nieuwigheden.

Zijn laatste creatie is een Finse piste en volgens de uitbater waren de eerste joggers er vol lof over. “Hier vertrekken heel het jaar door veel joggers, maar in de winter verdwijnen die mensen. Met de Finse piste kunnen ze heel de winter blijven sporten.”

“Het is ook een perfecte aanvulling van ons winteraanbod. We noemen het onze wintertuin waartoe buiten de piste ook indoor ski en schaatsen behoren.”

Boomschors

Anders dan de meeste Finse pistes bestaat de ondergrond niet uit boomschors en volgens Geldof is dat een pluspunt. “De definitie van een Finse piste is dat die bestaat uit een zachte ondergrond en dat is het geval.

Hier gaat het over bosgrond op een heuvelrug. Als het regent, zullen er geen plassen staan en we bewerken de ondergrond zeer geregeld machinaal zodat de jogger altijd kan lopen op een vlakke piste met zachte bosgrond. Nog een pluspunt is dat het pad 2,5 meter breed is en slingert door het bos op de Prairieberg. We hebben geen piste gemaakt die - zoals vaak - rond een parkeerterrein ligt.”

Het gebruik van de Finse piste is niet gratis. Een losse beurt kost 2 euro en een jaarabonnement 25 euro.

Wie wil, kan gebruikmaken van een mp3-speler om individueel het programma Start-to-run te volgen. Op de mp3-speler staan 27 lessen om tot vijf kilometer te lopen. Alex KESTENS www.lissenvijver.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio