Werkzaamheden op sluitingsdag handelszaken

Print
Westerlo - De firma Van de Kreeke Leidingtechnieken is gestart met de herstelling van de riolen in het centrum van Westerlo. Door de toegepaste techniek zorgen de werkzaamheden nauwelijks voor verkeershinder en kan er rekening gehouden worden met de sluitingsdagen van de handelaars.
BR>
In de oude rioolbuizen wordt een dikke kous van polyester aangebracht. Zo moeten er geen straten worden opgebroken en is er dus maar een zeer beperkte verkeershinder. ”Het polyester wordt in zachte toestand in de rioolbuis aangebracht”, legt bedrijfsleider Dany Claesen uit.

”Daarna wordt het opgeblazen met lucht en wordt het polyester hard. Zo ontstaat er dus een nieuwe buis in de oude buis. Omdat we gewoon via de toegangsputten naar binnen gaan, ondervindt het verkeer nauwelijks hinder.”

”Een ander voordeel van dit systeem is dat we alles heel flexibel kunnen plannen”, stelt Dany Claesen. ”De horeca-uitbaters en zelfstandigen die moeilijk zonder afvoer kunnen hebben ons meegedeeld wanneer hun sluitingsdag is. Wij passen onze planning aan hen aan. Ook op woensdag, tijdens de wekelijkse marktdag, leggen wij de werkzaamheden even stil.”

Ook voor de bewoners zal de hinder tot een minimum beperkt blijven. Zij worden tijdig via een rode kaart verwittigd wanneer hun riolering aan de beurt komt. Dat houdt dan in dat ze dan gedurende acht uur geen of beperkt gebruik kunnen maken van de rioolafvoer.

De riolen onder de Grote Markt, de Polderstraat, de Vismarkt en een stukje van de Boerenkrijglaan worden aangepakt. Als de regen geen spelbreker is, zijn de werkzaamheden op 16 november afgerond. DaBe
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio