Cultuurraad vult leemtes op

Print
Essen - Als één van de eerste in Vlaanderen werd onder impuls van Jules Van Agtmael in 1967 de cultuurraad opgericht. Dit 40-jarig jubileum wordt gevierd met een klassiek concert.
BR>
“De cultuurraad probeert vooral een communicatiemiddel tussen de verenigingen en het gemeentebestuur te zijn,” vertelt huidig voorzitter Steven De Laet. “Ook het ondersteunen van het verenigingsleven dragen wij hoog in het vaandel. Daar we van mening zijn dat dit de verzuring van de maatschappij kan tegengaan. Daarnaast willen we de leemtes opvullen die Essen nog kent. Nagaan wat er gebeurt en wat niet en dan hier op inspelen.”

“De talrijke optredens in de oude Pastorij zijn hier een mooi voorbeeld van. Kommil Foo, Jan Hautekiet, Rick De Leeuw, Eva de Roovere en binnenkort Axl Peleman waren stuk voor stuk mooie avonden.” “Een tweede punt waar we trots op zijn is dat binnenkort ons subsidiereglement wordt toegepast.

De subsidies worden dan aangepast naargelang de activiteit die wordt georganiseerd.”

Junioren-orkest

“Om ons jubileum te vieren hebben we het enige echte symfonisch juniorenorkest van België uitgenodigd. De leden zijn gemiddeld veertien jaar. Met een gevarieerd en eigenzinnig repertoire zullen zij de Essenaren laten genieten van stukken van Vivaldi, Rossini, Dukas,…,” besluit voorzitter De Laet.

De cultuurraad trakteert iedereen op een drankje vooraf aan het kerkplein tussen 19.15u – 20.00u., ook als u het concert niet bijwoont.

Kerk Sint-Antonius, Essen-Statie (Kerkstraat). 30/11 om 20.15 u Reserveren verplicht, 06.670.01.41.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio