Bejaarden boven school

Print
Brasschaat - Het gemeentebestuur wil in de toekomst uitpakken met een totaal nieuw project waarbij school en woningen in één complex worden geïntegreerd. Dit project zal worden gerealiseerd op de plaats waar zich nu GIBO Mariaburg bevindt.
BR>
“Het is de bedoeling dat bovenop de school woningen komen voor bejaarden of jonge gezinnen”, verduidelijkt schepen voor onderwijs Sophie De Roeck (CD&V).

Een delegatie uit Brasschaat is een dergelijk voorbeeld gaan bekijken in Nederland en kwam er enthousiast van terug. “Het plan staat nog in zijn kinderschoenen.

Zo weten we nog niet wat we gaan doen met het huidige schooltje in de Annadreef. Ofwel wordt het volledig afgebroken ofwel wordt het gedeeltelijk afgebroken en de rest gerenoveerd”, aldus nog de schepen.

Het grote voordeel van deze formule is het dubbele grondgebruik. Projectontwikkelaars snakken naar gronden in Brasschaat, het gemeentebestuur zou gronden ter beschikking stellen.

“De mensen die boven de school komen wonen, weten natuurlijk waaraan ze beginnen. Maar we hebben al enkele zeer positieve reacties gehad. De gepensioneerde bewoners zouden kunnen worden geïntegreerd in de school. Ze zouden kunnen fungeren als leesoma of leesopa. Ze zouden ook mee toezicht kunnen uitoefenen. Bovendien is er tijdens de weekends een vorm van sociale controle”, zegt schepen De Roeck.

“Er vallen geregeld jonge koppels uit de boot. Voor de ene soort woning verdienen ze te veel, voor een andere te weinig. Dit kan voor hen een vorm van betaalbaar wonen zijn. Het schoolgedeelte zou mits enige aanpassingen voor een stuk kunnen worden veranderd in woongedeelte of andersom, afhankelijk van de nood”, zo zegt de schepen, die er nog aan toevoegt dat er ook een kinderopvang zal worden ondergebracht.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio