Mobilhome met verf beklad

Print
Brecht - Maandagmorgen kwam de familie Van Beeck-Vijt uit de J. De Costerstraat te Brecht tot de akelige ontdekking dat iemand hun mobilhome had besmeurd met verf. Ook de vrachtwagen van de man zat onder de spatten.
BR>
“Het moet gebeurd zijn zondagavond tussen 17u en 20u”, vertelt Carine Vijt. “We hadden in de namiddag nog een bezoek gebracht aan het mosselfestijn van Chiro Brecht. De vrachtwagen van mijn man Steven stond op onze parking naast de mobilhome. De dader heeft zich tussen de vrachtwagen en de mobilhome gewrongen. Dan heeft hij uitgehaald. De inhoud van de pot rode verf heeft hij tegen de mobilhome gegooid.

De dader heeft heel wat risico’s genomen. Er is een spoor van verfdruppels over een afstand van bijna 100 meter. Het spoor eindigt in de Borghthoevestraat.

Waarschijnlijk zal daar zijn wagen gestaan hebben. De schade is enorm groot. Mijn man heeft geprobeerd om de verf te verwijderen, maar dit lukt niet“, zegt Carine. “ Wie doet er nu toch zoiets. Het was die dag mijn verjaardag. Wij hebben in de vooravond heel wat volk over de vloer gehad. Voor mijn man is dit heel erg. Hij is zelfstandig schrijnwerker en heeft die mobilhome helemaal zelf gemaakt. Het heeft hem heel wat vrije uurtjes gekost. Ik hoop dat we nu eindelijk het laatste gehad hebben. Mijn zoontje Dennis is herstellende van lymfeklierkanker.

Op 7 september 2006 werden twee grote tumoren ontdekt. Nu is hij eindelijk aan de beterhand, en dan maken we dit weer mee. Vorig jaar maakten we iets soortgelijks mee. In juni heeft iemand een gat in de zijkant van de mobilhome geklopt. Ook toen stonden we voor een raadsel.”

Heeft er dan zondagavond niemand uit de buurt iets opgevangen? “Ja, een buurtbewoonster zag rond 17u30 een donkergrijze wagen met belettering passeren. Hij reed stiller dan men hier normaal rijdt.”

Hebben jullie dan een vermoeden van wie dit zou kunnen gedaan hebben? “Wij hebben even een vermoeden gehad, maar zijn niet zeker. We vertrouwen op het werk van de lokale politie.”

Hoofdinspecteur Mark Faes van politie Voorkempen geeft mee dat alle tips welkom zijn. “Voorlopig hebben we nog geen indicatie naar de dader(s) toe. Moesten er mensen iets opgemerkt hebben, dan kunnen zij contact opnemen via het nummer 03/313.02.02.”

Tom VORSSELMANS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio