Lijst Dedecker ziet stemming met vertrouwen tegemoet

Print
Lijst Dedecker ziet de stemming van de splitsingsvoorstellen van Brussel-Halle-Vilvoorde, die woensdagnamiddag op de agenda van de Kamercommissie Binnenlandse Zaken staat, met vertrouwen tegemoet. De "vertragingsmanoeuvres" van CD&V en N-VA hebben volgens kamerlid Jean-Marie Dedecker lang genoeg geduurd. Hij stelt ook dat de "toegevingen" die de oranje-blauwe partijen bereid zouden zijn te doen, bij zijn partij geen genade vinden.
Lijst Dedecker gaat er van uit dat de bevoegde commissie straks met de stemming begint van de voorstellen om het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde te splitsen. "De Vlaamse partijen hebben beloofd om die splitsing onverwijld uit te voeren, en de vertragingsmaneuvers van de CD&V en N-VA hebben nu lang genoeg geduurd", luidt het.

Dedecker wijst er ook op dat was afgesproken voor de splitsing geen enkele prijs te betalen. "De toegevingen die de rooms-blauwe onderhandelingspartijen opnieuw bereid zijn te doen, vinden bij Lijst Dedecker daarom geen genade", aldus de gewezen judocoach.

Brussel kan volgens hem niet zomaar bijkomend geld ontvangen, en de Franstaligen in de Vlaamse Rand mogen geen nieuwe rechten of middelen krijgen om de verfransing van die rand verder in de hand te werken.
MEEST RECENT