Foto's kijken in de molen

Print
Ranst - Willem Segers van de heemkundige kring De Brakken liet een reeks oude foto’s over Oelegem vergroten. Voor het meulenmaal van 11 november koos Segers foto’s over de Oelegemse dorpskern en buiten het dorpscentrum.
BR>
Op de foto’s van de dorpskern is de vernielde kerk, het dorpsplein, het geboortehuis van Jozef Simons en de oude meisjesschool van voor 1910 te zien. Ook het klooster met de hoge muur en de speelplaats van de jongensschool zonder bomen zijn beelden die alleen nog maar op foto kunnen gezien worden. De foto’s tonen café Mooie Molen, het kasteel Vrieselhof, het fort en de Vlotstraat met een woonwagen.

Beelden om nostalgisch bij te worden zijn die van de vroegere Herentalse Vaart met een reeks binnenschepen met masten. Ook de beurs in de Oudstrijdersstraat met boomstammen aan de kant voor de mannen van “de kuiper” nu schrijnwerkerij Diels, toont een opvallend beeld van het oude Oelegem. Opvallend is ook dat kerk, de houten windmolen en het Vrieselhof kapot geschoten werden door Belgische troepen om te vermijden dat de gebouwen als mikpunt voor de vijand gebruikt zouden worden. De foto’s blijven enkele maanden hangen en kunnen dus voor het eerst bekeken worden op zondag 11 november van 11 tot 18 uur.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio