Parkeerplaatsen mindervaliden kleuren blauw

Print
Ranst - Schepen Sonja De Pooter (Open VLD) beloofde dat ze de parkeerplaatsen voor mindervaliden in de vier deelgemeenten met een blauwe kleur beter zichtbaar zal maken.
BR>
Veroniek Mariën (Groen! Spirit en SP.A) bracht het probleem ter sprake tijdens de gemeenteraad. Ze verwees in het bijzonder naar de parkeerplaatsen rond het Broechemse Gemeenteplein die vaak worden gebruikt door chauffeurs die daar niet horen te staan. “Vooral de parkeerplaats op de hoek van de Lostraat en de G.Peetersstraat wordt vaak gebruikt als extra parkeerplaats door perfect valide chauffeurs.

Is het niet mogelijk om die parkeerplaatsen duidelijker te markeren? Met de boodschap ‘neem je mijn plaats, neem dan ook mijn handicap’ kunnen we de foutparkeerder doen beseffen hoe moeilijk ze het mindervaliden maken. ” Sonja De Pooter, de bevoegde schepen voor verkeersveiligheid, antwoordde dat de politie nu al die plekken controleert en regelmatig boetes uitschrijft voor wie daar ten onrechte staat. “Ze zullen dat blijven doen, maar we zullen de ondergrond van die parkeerplaatsen ook blauw schilderen zodat het nog duidelijker wordt dat die plaatsen voor minder validen zijn voorbehouden. We gaan dat natuurlijk in de vier deelgemeenten doen.”
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio