Thomas en Tobias blazen roemrijke taverne nieuw leven in

Print
Zandhoven - Thomas Mestdagh (40), oud-kabinetsmedewerker van Guy Verhofstadt, Yolande Avondroodt en Antwerps havenschepen Leo Delwaide, heeft samen met zijn man Tobias Trappers (31) taverne De Scheepvaart in Viersel opgefrist.
BR>
”Van de haven naar De Scheepvaart: het is eigenlijk maar een kleine stap”, lacht de nieuwe cafébaas. Een lik verf, een nieuw plafond: De Scheepvaart is van bruin volkscafé veranderd in een hippe brasserie. Zonder de oude accenten te verliezen. Zo roepen de glas-in-lood-raampjes en de tegelvloer nog altijd de sfeer van vroeger op. De kaart is wel aangepast. De vernieuwde De Scheepvaart mikt, zeker ’s avonds, ook meer op het eetpubliek. Zijn ligging pal naast het Albertkanaal indachtig vind je veel visgerechten op de menukaart. Binnenkort start de taverne ook met een dagmenu voor 10 euro.

Hoe iemand als Thomas in de horeca verzeilde? ”Zo vreemd is dat niet”, zegt de Zandhovenaar. ”De Scheepvaart was vroeger mijn vast stamcafé. De vorige uitbaters, Ronny en Denise, zijn goeie kennissen. Zij hadden eerder al gepolst of ik interesse had. Het was pas toen mijn partner Tobias in het plaatje verscheen dat ik het zag zitten.”

Tobias, afkomstig uit Boechout, volgde een opleiding aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Hij leerde de knepen van het vak in restaurant De Wilde Zee in Antwerpen en enkele hotels, onder meer in Zwitserland. ”Eigenlijk mikken wij op alle soorten gezelligheidszoekers, van fietsers over wandelaars tot zakenlunchers. Het Waterwegenpad en het Gouverneur Kinsbergenpad lopen vlak naast onze deur. De chiro komt hier al geregeld over de vloer. Da’s tof. Ook honden zijn welkom.”

De overstap van de politiek naar de horeca bevalt Thomas voor 100%. ”Mijn politieke meningen houd ik nu voor mezelf. Iedereen is hier welkom. Dit is niet harder werken, maar anders werken. Vroeger in de verkiezingsperiode klopte ik ook soms dagen van 14 uren. In de winter gaan we open om 11u en sluiten we rond middernacht. ’s Zomers beginnen we nog een uurtje vroeger. Op maandag en donderdag zijn we gesloten.”

Het is watertanden aan het water. Zeetong, wild, warme appeltaart met ijs van de ijshoeve in Pulle... Boven het buitenterras bungelen verleidelijk dikke druiventrossen. ”Soms stoppen fietsers met de vraag of ze een tros mogen afknippen. Doe maar, dan vallen ze niet op onze terrastafels, zeg ik dan.”

Kristin MATTHYSSEN
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio