De Ideale Woning verhuurt opnieuw

Print
Antwerpen - De sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning verhuurt weer. Daarmee komt een einde aan het con- flict tussen deze maatschappij en de Vlaamse overheid.
BR>
De discussie draaide om de toepassing van het intern toewijzingsreglement. De Vlaamse inspectie vernietigde 27 verhuringen. De Ideale Woning verhuurde daarop tijdelijk geen woningen meer tot de Vlaamse overheid het nieuwe intern toewijzingsreglement had goedgekeurd. Het nieuwe reglement kreeg groen licht, zegt Vlaams minister voor Wonen Marino Keulen (Open Vld) op een vraag van parlementslid Hans Schoofs (Open Vld).

“We zijn inderdaad opnieuw begonnen met verhuren”, zegt Rob Schelfout, directeur De Ideale Woning. “De afgelopen twee maanden schreven we kandidaat-huurders wel in, maar deden we geen verhuring. Zo’n honderd mensen hebben dus extra lang moeten wachten.”

Eén dossier is nog steeds in behandeling. Het gaat om de vraag naar meer ruimte door de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen (VVH), die momenteel een kantoor bij De Ideale Woning huurt in Berchem, dat evenwel te klein is geworden. Maar dat zag de Vlaamse inspectie niet zitten. “Wij gaan tegen deze schorsing in beroep”, zegt Schelfout.

Leegstand

De leegstand bij de Antwerpse sociale huisvestingsmaatschappijen schommelde eind 2006 tussen de 4,8 en de 14,1 procent. Het grootste deel is te wijten aan renovatie of vervangingen.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio