Politie promoot digitale aangifte niet

Print
Antwerpen - Ook de politiezones in het arrondissement Antwerpen kregen nog niet veel digitale aangiftes van misdrijven binnen. Dat kan sinds juni via Police-on-web. In Brussel worden de aangiftes dan doorgespeeld naar de betrokken politiezone. Gazet van Antwerpen polste eens in Edegem en Kapellen.
BR>
In Gazet van Antwerpen van dinsdag kon u lezen dat sinds juni van dit jaar amper 1.200 Belgen een misdrijf bij de politie aangaven via het internet.

Een digitale aangifte kan via Police-on-web alleen voor fietsof winkeldiefstal en vandalisme of graffiti. Uit de cijfers van de 196 politiezones in ons land blijkt ook dat burgers voorlopig geen behoefte hebben om zelf politieman te spelen.Ook de Antwerpse politiezones kregen een te verwaarlozen aantal elektronische aangiftes binnen.

Hoeraverhaal

“Eén of twee aangiftes, we zijn de tel kwijt”, grapt commissaris Dirk Fonteyne van de politiezone Hekla (Hove-Edegem- Kontich-Lint-Aartselaar). “Bij ons is het alleszins geen succes.”

Ook korpschef Luc Gers van de politiezone Noord (Kapellen- Stabroek) kan niet echt een hoeraverhaal vertellen. “Bij ons ging het welgeteld om één digitale aangifte”, zegt de hoofdcommissaris. Ter verduidelijking: dat staat gelijk aan 0,2 aangifte per maand.

“Police-on-web geraakt duidelijk niet van de grond”, aldus Gers. “Daar zal een gebrek aan bekendheid zeker meespelen. Via onze website kan je naar Police-on-web, maar het systeem promoten doen wij zeker niet.”

In de zone Hekla heeft men zelfs bedenkingen bij het huidige systeem van elektronische aangifte. “Het staat nog niet helemaal op punt. Zo is er trouwens te vaak sprake van foutieve manipulaties. Wij staan alleszins nog niet 100% achter Police-on-web. Geen idee dus of die campagne om het project bekender te maken bij het grote publiek, wel zo’n goed initiatief is”, aldus nog commissaris Fonteyne in Edegem.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio