4.000 liter mazout lekt in kelder oude douaneschool

Print
Kapellen - In de kelder van het OPF Dennenburg van het ministerie van Financiën in Kapellen lekte dinsdag 4.000 liter stookolie uit de tank. Drie personen raakten bevangen en moesten voor verzorging naar het ziekenhuis. Kwaad opzet wordt zeker niet uitgesloten. De politie onderzoekt het incident.
BR>
Personeel dat dinsdag kwam werken in het Ontspanningscentrum Personeel Financiën (OPF) Dennenburg, de voormalige douaneschool aan de Graaf Henri Cornetlaan in Kapellen, nam een zeer penetrante brandstofgeur waar. Al snel bleek dat de stookolietank in de kelder van het kasteeltje lek was. Die was recent gevuld met 5.000 liter mazout en daarvan was 80% in de kelder gelopen. Twee personeelsleden werden met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis overgebracht.

Toen de brandweer rond 11u arriveerde, hadden de aanwezige personeelsleden en gasten, een twintigtal in totaal, het pand al verlaten. De commandant riep de Civiele Bescherming in bijstand. Die kwam met een tankwagen de kelder leegpompen.

Daarna konden de Kapelse spuitgasten de restanten opruimen. Hoewel de brandweermannen aan de slag gingen met adembeschermingspakken, werd ook een van hen afgevoerd naar het ziekenhuis. De klus was rond 18u geklaard.

Nu moet een gespecialiseerde firma nog de kelder grondig reinigen. Pas daarna kan het gebouw opnieuw worden vrijgegeven. Ook het Voedselagentschap (FAVV) komt nog langs, want in de besmeurde kelder bevindt zich ook de opslagplaats van het restaurant van het OPF. Allicht moet het FAVV alleen een attest afleveren om de vervuilde etenswaren correct te laten vernietigen. Feit is dat het restaurant zeker nog enkele dagen gesloten blijft.

Hoe de stookolietank precies leeglekte, wordt nog onderzocht door de lokale politie.

Kwaad opzet wordt niet uitgesloten, want ook eerder was op het domein al sprake van ’vandalisme’. Of die doorgeknipte telefoondraden en gesaboteerde diepvriezer te maken hebben met het mazoutlek moet het onderzoek uitwijzen.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio