Kookpot legt studio in de as

Print
Antwerpen - Een gebouw op de hoek van de Diepestraat en de Lange Van Sterbeeckstraat werd dinsdagmorgen volledig ontruimd, toen er brand uitbrak in een keukentje op de derde verdieping. Een 61- jarige man ademde rook in en moest naar het ziekenhuis. Met de ladderwagen plukte de brandweer een man van het dak.
BR>
De 52-jarige bewoner van een studio op de derde verdieping had een 33-jarige vrouw uit Frankrijk op bezoek. De vrouw was aan het koken, maar toen liep het mis. Het keukentje brandde volledig uit, de bewoners raakten op eigen kracht buiten. De bewoner van de aanpalende studio vluchtte naar het dak: de 25-jarige man werd door de brandweer met de ladderwagen in veiligheid gebracht.

De 61-jarige man die op de tweede verdieping woont, ademde heel wat rook in. Hij werd voor verzorging naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht.

De meeste appartementen in het gebouw liepen water- en rookschade op. Het hele pand zou eerder dit jaar onbewoonbaar verklaard zijn.

Ook de aangrenzende bakkerij raakte licht beschadigd. Om de brandweerlui comfortabel te laten werken, werden de Diepestraat en de Lange Van Sterbeeckstraat een hele tijd afgesloten voor het verkeer.

Dat veroorzaakte echter weinig hinder.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio