Hells Angels riskeren nog steeds 5 jaar

Print
Antwerpen - Negen Hells Angels, die in maart straffen opliepen tot vijf jaar, stonden dinsdag voor het hof van beroep. Zij gaan niet akkoord met hun veroordeling voor een wraakactie na de overstap van een lid naar de Celtic Friends.
BR>
Wanneer iemand de Hells Angels verlaat, moet die zijn motor afstaan aan de club. Maar Dirk G. waagde de overstap naar Celtic Friends zonder dit ritueel. Om hem duidelijk te maken dat dat écht niet kon, reden dertien Hells Angels op 1 februari 2004 naar het lokaal van de Celtic Friends aan de Korte Ypermanstraat. De voorzitster van het hof wilde weten wat ze daar precies wilden gaan regelen en waarom ze wapens meenamen. Op die vragen kreeg ze van de Hells Angels geen duidelijk antwoord.

Ze wilden er naar eigen zeggen een praatje slaan met hun ex-lid. Maar dat ‘gesprek’ ontaardde in een ruzie waarbij er geslagen werd met ijzeren staven. Er vielen ook schoten waarbij twee leden van Celtic Friends gewond raakten. Omdat nooit duidelijk werd wie vuurde, beschouwt het parket Pascal F.,

Wouter V.S. en Gauthier L. als mededaders poging doodslag.

Zij riskeren opnieuw vijf jaar. Voor zes Hells Angels vraagt de procureur de twee jaar cel te bevestigen. Volgende week is het de beurt aan de verdediging.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio