Sander Goossens wint internationale prijs ‘Meest creatieve dessert’

Print
Mortsel - De 25-jarige Sander Goossens heeft in Barcelona een prijs gewonnen voor het “meest creatieve dessert”. De keukenprins, die momenteel in de Mortselse Pastis werkt, verraste een internationale jury met een dessert op basis van kaas, kriekbier en rode biet.
BR>
Een goeie week geleden behaalde Sander zijn prijs in het Catalaans restaurant ‘Esapi Sucre’, het eerste dessertenrestaurant in de wereld. In deze eetgelegenheid kan je genieten van heuse dessertenmenu’s, bestaande uit 3 tot 5 gangen. Het idee slaat wereldwijd aan en is in New York al uitgegroeid tot een heuse hype.

Sander startte zijn carrière aan de PIVA in Antwerpen. “Ik was er nochtans geen uitblinker, leefde helemaal niet voor mijn vak en dacht enkel aan feesten. Na mijn opleiding ging ik aan de slag bij bakkerij Michielsens in Mortsel. Vervolgens werkte ik bij de gerenommeerde patissier Marcolini in Brussel, wat ik nog altijd als een belangrijke stap in mijn, overigens nog prille, loopbaan beschouw. Via Brasserie Pastis, ook in Mortsel, geraakte ik verzeild bij ‘Esapi Sucre’ in Barcelona, waar ik 5 maanden mocht werken” legt Sander uit.

Streekproducten

Maar intussen is Sander weer “thuis” en heeft hij zowel bij Brasserie Pastis als bij bakkerij Michielsen de draad weer opgenomen.

Zijn prijs behaalde hij met een dessert op basis van kaas, kriekbier en rode biet. Zeg maar typisch Belgische producten. De kaas, een Pas De Rouge, leerde hij kennen bij kaasmeester Van Tricht. Ook het artisanaal kriekbier van brouwerij Boon en de rode biet vielen in Spanje in de smaak.

De internationale jury, met onder meer chef Pierre Gagniere uit Parijs, kende hem dan ook de tweede plaats toe, net achter een kok uit Barcelona zelf. Sander hoopt zijn nagerecht ook in België te kunnen lanceren.

“Ik tracht alternatieve desserten te maken, weg van de klassieke zoete smaken maar toch nog binnen de marge van hetgeen de mensen van een dessert verwachten.” Aan plannen heeft Sander geen gebrek. Zo hoopt hij in maart aan de slag te kunnen in Parijs.

De Franse dessertliefhebbers kunnen alvast beginnen likkebaarden.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio