Vulpen kost evenveel als dure Mercedes of BMW

Vulpen kost evenveel als dure Mercedes of BMW

Vulpen kost evenveel als dure Mercedes of BMW

Print
Mechelen - Exclusieve vulpennen waarvan wereldwijd maar eentje bestaat, bezet met Antwerpse diamanten of met een omhulsel uit goud. Voor prijzen tot 65.000 euro levert Robert Dubois ze af bij wereldsterren als Elton John of steenrijke Arabische sjeiks. Volgende week is zijn werk drie dagen te zien in Mechelen.
BR>
Vijf jaar geleden stampte Brusselaar Dubois, kinesist van opleiding, zijn eigen bedrijf uit de grond. “Samen met mijn Italiaanse vrouw Valeria. Vandaar ook de naam van onze pennen: Valeria Matta. Matta is Italiaans voor gek, want wie is er nu zo zot om vandaag met de productie van balpennen te beginnen? Zeker in een tijd waarin praktisch iedereen communiceert via e-mail of sms”, zegt Robert.

Vanaf volgende week donderdag toont hij zijn meest prestigieuze stukken bij New Mispelters, een zaak voor kantoorbenodigdheden in het centrum van Mechelen.
“Voor minstens 250.000 euro vulpennen gaan wij er uitstallen. Maar ik neem ze wel elke dag mee naar huis en ik ga er persoonlijk over waken”, lacht Robert, die ook eigenaar is van Mercury. “Dat was enkele jaren geleden de enige nog overblijvende fabrikant van pennen in ons land. De oorspronkelijke overnameprijs was een half miljoen euro. Maar anderhalf jaar na de lancering van Valeria Matta heb ik de naam, al sinds 1948 een begrip, kunnen kopen voor maar 5.000 euro. Ook internationaal klinkt dat merk goed. Velen denken spontaan aan Freddie Mercury, wat ons bijvoorbeeld in Parijs een bestelling opleverde”, vertelt Robert.

Jaarlijks verkoopt hij zo'n 1.500 pennen. “Maar van de meest exclusieve verkopen wij er hooguit tien tot twintig per jaar. Ik weet bijvoorbeeld dat Elton John in Cannes een pen van ons heeft gekocht. Echte verzamelaars hebben hun pennen trouwens altijd bij zich. Het is zoals bij verzamelaars van dure auto's: welke ga ik vandaag gebruiken?”

Dubois-Vutera leverde dit jaar ook persoonlijke relatiegeschenken aan koning Albert en koningin Paola. “Ze kochten er een honderdtal. Het duurste model dat zij kozen, kost in de winkel 240 euro.”
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio