China wil tegen 2020 een ruimtestation lanceren

Print
China wil tegen 2020 een ruimtestation lanceren, zo hebben de Chinese staatsmedia woensdag gemeld. Het is de eerste keer dat voor het project een datum is genoemd.
Tegenover de China Daily zei topraketingenieur Long Lehao dat het werk om een nieuwe generatie raketten te ontwikkelen die een zwaardere nuttige lading kunnen meenemen, goed opschiet. Die zwaardere nutslast kan bestaan uit grotere satellieten of ruimtelaboratoria.

Long voegde eraan toe dat Peking aldus in staat zal zijn een kleinschalig ruimtestation van 20 ton in de ruimte te brengen. De nieuwe generatie Lange Mars draagraketten, de Lange Mars 5, zou in 2013 reeds proeflanceringen ondergaan.

Peking lanceerde een eerste bemande ruimtemissie in 2003 en hoopt dat tijdens de missie van de Shenzhou VII volgend jaar voor het eerst Chinezen in de ruimte zullen wandelen.
Chinese functionarissen zeiden onlangs dat hun land ook wil deelnemen aan het Internationaal Ruimtestation.

Twee weken geleden lanceerde China een eerste (onbemande) Maansonde, een missie die veel weerklank krijgt in de staatsmedia. Die meldden woensdag dat de Chang'e-1 in haar definitieve operationele baan is gekomen.

.

Nu in het nieuws