ING hervormt kantorennet en schrapt 850 banen in België

ING hervormt kantorennet en schrapt 850 banen in België

ING hervormt kantorennet en schrapt 850 banen in België

Print
De Nederlandse bankverzekeraar ING gaat de volgende vijf jaar zijn kantorennetwerk in België hervormen met meer aandacht voor "direct banking". Dat gaat gepaard met het verdwijnen van 850 voltijdse equivalenten, zo meldt ING woensdag.
De bankverzekeraar investeert 94 miljoen euro over vijf jaar voor de operatie. Het huidige aantal kantoren (794) blijft behouden, maar wordt omgevormd tot 242 volledig uitgeruste kantoren en 552 kleinere kantoren die deels geautomatiseerd zijn. Er wordt voorts geïnvesteerd in internetbankieren en het uitbreiden van de capaciteit van de callcenters.

"De bank past haar model aan aan de trend naar meer internetbankieren en directe kanalen, en slechts persoonlijk contact bij enkele sleutelmomenten in het leven van de klant", zegt Nanne Bos van de ING Group. "Het motto is 'Direct banking als het kan, advies als het nodig is'."

Door de hervorming zullen er 850 voltijdse equivalenten verdwijnen. Dat gebeurt allemaal via natuurlijk verloop en er vallen geen naakte ontslagen, zegt ING. Er werken momenteel 12.000 voltijdse equivalenten voor ING in België.
MEEST RECENT