Groen licht voor lagekostenpier op Brussels Airport

Print
De raad van bestuur van Brussels Airport gaat akkoord met de uitbouw van een lagekostenpier. Volgens eerste ramingen gaat het om een investering van 15 miljoen euro. De nieuwe terminal en pier zouden ten laatste in 2009 in gebruik genomen worden.
Het principe van een lagekostenpier werd op 26 oktober goedgekeurd door de raad van bestuur. De pier en terminal zouden gebouwd worden aan de kant van de gesloopte zuiderpier en de satelliet. Door lage exploitatiekosten zou het gebruik ervan goedkoper zijn dan het gebruik van de rest van de luchthaven.

De directie van Brussels Airport Company heeft de opdracht gekregen om de plannen de komende maanden verder te verfijnen en tegen januari een gedetailleerd zakenplan op te maken. Daarbij staan ook contacten met de voornaamste klant, Brussels Airlines, op de agenda. Het is onduidelijk hoe die maatschappij, die met afzonderlijke producten zowel zakenklanten als toeristen bedient, gaat inspelen op de nieuwe terminal en pier.

De luchthaven zou ervan uitgaan dat binnen dit en vijftien jaar de helft van de vluchten op Brussels Airport door budgetvliegers wordt uitgevoerd. Nu al vliegen onder meer easyJet, SkyEurope, Vueling Airlines en Sterling Airlines op de luchthaven in Zaventem.
Nu in het nieuws