Auto in chocola gaat naar Moeders voor Moeders

Print
Wuustwezel - Audi-garage Clissen pakt dit weekend uit met een stunt om de nieuwe showroom in Loenhout extra in de ’chocolade’ te zetten. Het nieuwste model, een Audi R8, werd op ware grootte in chocolade gebouwd. Het kunstwerk is nog tot eind november te bewonderen in Loenhout en gaat daarna naar Moeders voor Moeders.
BR>
Twee jaar geleden openden Frank Clissen en zijn echtgenote Sabine, naast hun bekende garage in Kalmthout, een tweede vestiging aan de Wuustwezelseweg in Loenhout. “Deze zaak is volledig ingericht als Audigarage, terwijl onze Volkswagen- klanten in Kalmthout terecht kunnen. Vorig jaar wilden we al een spectaculaire opening organiseren, maar door de perikelen in Vorst moesten we die feestelijkheden noodgedwongen even uitstellen.”

Het idee om een auto in chocolade te bouwen ontstond in de zomer van 2006 op een Spaans terras. “Op vakantie met onze vrienden Frank en Sabine kwam dat ter sprake”, zegt de Essense bakker-patissier Eric Van Thillo, “Toen Thomas Cuyvers het zag zitten om dat idee mee uit te werken, waren we te werken, waren we vertrokken. Dat er wat vertraging er wat vertraging op de uitvoering zat, kon de pret niet bederven.

In augustus zijn we gestart. De f i n i s h i ng touch wordt pas eind deze week aangebracht.”

Eerst wilden ze een Audi TT maken, maar finaal kozen ze voor het nieuwste model, een Audi R8. “We gebruikten een echte auto als model. Nadat we alles auto als model. Nadat we alles hadden opgemeten, hebben we eerst een chassis gemaakt met echte wielen”, vertelt Thomas Cuyvers.

“Dan een geraamte uit bouwisolatie en plastic, dat we bekleedden met gesmolten chocolade. In totaal een achttal lagen, goed voor vijf tot tien centimeter zoetigheid.”

“Wij verwerkten zo’n 1.250 chocolade. Eerst smelten op 30 graden en dan voorzichtig aanbrengen. Straks werken we het geheel af met een blinkende laag en branden echte koplampen”, vult Eric Van Thillo aan. Frank Clissen: “Nog tot eind november kunnen mensen de auto bekijken in Loenhout. Op 1 december rijden wij mee in de Sinterklaasstoet van Moeders voor Moeders. Die optocht vertrekt aan de Zoo en eindigt aan de Helmstraat in Borgerhout.”

“Nee, wij kunnen geen chocolade meer zien. Geef ons chocolade meer zien. Geef ons maar een goed pak friet”, lachen de bouwers. “ Deze stunt is wellicht geen record, maar we zijn wel overtuigd dat het de mooiste chocoladen de mooiste chocoladen auto is. We gaan hem nog missen, bij garage Clissen.”
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio