Google stapt in mobiele telefonie

Print
Google stapt in de markt van de mobiele telefonie en sleutelt aan de ontwikkeling van het 'open' mobiel platform Android. Het internetbedrijf werkt daarvoor samen met 33 andere bedrijven, zo maakte Google maandag in New York bekend.
Het nieuwe - gratis - softwareplatvorm omvat onder meer een besturingssysteem en moet mobiel internetten makkelijker maken. De eerste toestellen met de software worden in de tweede jaarhelft van 2008 verwacht.

Met het platform zet Google vooral de aanval in op Microsoft, dat veel verwacht van een eigen mobiel systeem. Voor de ontwikkeling van het softwarepakket werkt Google onder meer samen met de fabrikanten Motorola en Samsung, de Taiwanese Smartphonefabrikant HTC, de operatoren T-Mobile, Sprint Nextel, NTT DoCoMo uit Japan, China Mobile, Telecom Italia, Telefonica, maar ook eBay, Intel en Qualcomm.

De afgelopen weken werd druk gespeculeerd over de mobiele plannen van Google en de eventuele komst van een gPhone, maar van die mobiele telefoon lijkt dus voorlopig geen sprake te zijn.
Nu in het nieuws