Unizo vraagt bijsturing van actie tegen vroege Sint en Kerstman

Print
De Unie van Zelfstandige Ondernemers heeft de VRT opgeroepen zijn Radio 1-actie "In Godsnaam geen kerstgedoe voor 15 december" bij te sturen.
Ook kamerlid Bart Tommelein (Open Vld) en Lijst Dedecker hebben zich tegen de actie gekant. Peeters & Pichal van het gelijknamige Radio 1-programma startten maandag de stickeractie en zullen vanaf 5 november duizenden stickers verspreiden.

Ze krijgen steun van het weekblad Humo dat met de editie van 6 november nog eens 300.000 stickers zal verspreiden. Bovendien verklaarde Vlaams minister-president Kris Peeters ambassadeur te willen zijn van de actie.

Unizo noemt de actie echter niet realistisch en beklemtoont dat de voltallige Raad voor het Verbruik in 2000 al een protocol goedkeurde over afspraken voor het voeren van reclame voor producten gericht op jonge kinderen en gekoppeld aan "kinderfeesten" zoals Pasen, Sinterklaas en Kerstmis. De unie vraagt de openbare omroep om de actie bij te sturen vertrekkend van de bestaande code voor de kinderfeesten, die volgens de unie erg goed wordt nageleefd.
Nu in het nieuws