Reynders geeft oranje-blauw nog 51 procent kans

Reynders geeft oranje-blauw nog 51 procent kans

Reynders geeft oranje-blauw nog 51 procent kans

Print
Volgens MR-onderhandelaar Didier Reynders heeft oranje-blauw nog 51 pct kans op slagen.
Reynders benadrukt wel dat er naast het communautaire ook nog een reeks budgettaire knopen moeten worden doorgehakt worden. cdH-voorzitster Joëlle Milquet van haar kant wil vooral "sereen verderwerken".

Formateur Yves Leterme spreekt maandagavond afzonderlijk met de Franstalige en Vlaamse onderhandelaars om de hete hangijzers - het communautaire, BHV en de begroting - aan te snijden. Eerst zijn de Franstalige onderhandelaars van cdH en MR aan de beurt. Later op de avond staat een gesprek met de Vlaamse partijen Open Vld, CD&V en N-VA op de agenda.

Zowel cdH-onderhandelaarster Joëlle Milquet als MR-voorzitter Didier Reynders toonden zich weinig onder de indruk dat de Vlaamse partijen maandag hun ultimatum herhaalden om tegen woensdag 7 november - wanneer in de kamercommissie Binnenlandse Zaken kan gestemd worden over de splitsing van BHV - uitzicht te hebben op een doorbraak. "Dat zijn de klassieke uitspraken", aldus Milquet.

Reynders zegt dat hij nog 51 procent kans ziet op slagen, maar dat hij "een aantal commentaren heeft gehoord die niet goed zijn".

FDF-voorzitter Olivier Maingain van zijn kant suggereerde een terugkeer naar het schema rond BHV dat in 2005 op tafel lag, maar waar toen geen akkoord rond kon bereikt worden.
Nu in het nieuws