Vogels krijgt geen debat over  "aanval" op De Wever

Vogels krijgt geen debat over aanval op De Wever

Vogels krijgt geen debat over "aanval" op De Wever

Print
Mieke Vogels, fractieleidster van Groen! in het Vlaams parlement, wil maar krijgt geen actualiteitsdebat over de uitspraken die Vlaams sp.a-minister Frank Vandenbroucke zondag deed over N-VA-voorzitter Bart De Wever.
Volgens Vogels tonen de uitspraken van de minister, en de verbolgen reacties van CD&V en N-VA hierop aan dat de oranje-blauwe formatieonderhandelingen de Vlaamse regering verdelen. Vandenbroucke zei zondag in de Zevende Dag dat De Wever als bondgenoot van de MR van Didier Reynders een regering tegen de PS op de been brengt en daardoor een staatshervorming onmogelijk maakt.

De Wever reageerde op die "aanval" met de stelling dat de sp.a zelf oranje-blauw in de steigers hebben gezet door van in den beginne aan de kant te gaan staan. Ook CD&V-voorzitter Jo Vandeurzen reageerde kwaad op de uitspraken van Vandenbroucke.

Volgens Mieke Vogels "verdelen de aanslepende federale onderhandelingen de Vlaamse regering" en dreigen ze "het bestuur in Vlaanderen en ded verdere uitvoering van het regeerakkoord te hypothekeren". Maar er komt woensdag in de plenaire vergadering geen actualiteitsdebat hierover.
Nu in het nieuws