Politie is maïsdieven op het spoor

Print
De lokale politie is een bende op het spoor die verdacht wordt van twee diefstallen van maïs.
Nadat vorige week in Welle bij Denderleeuw 's nachts zeven hectare maïs geoogst en gestolen werd, heeft een landbouwer uit Lede afgelopen weekend ook aangifte gedaan. "De bende bestaat uit minstens drie personen die zeer snel en professioneel te werk gaan", zegt korpschef Patrick De Schutter van de politiezone Erpe-Mere/Lede.

De landbouwer uit Lede deed zaterdagavond aangifte, maar de feiten hadden vermoedelijk in de nacht van woensdag op donderdag plaats. "De man had het nieuws gehoord van de maïsdiefstal in Welle, en ging zijn eigen velden nakijken. Een veld van 1 hectare was geplunderd", zegt De Schutter. De waarde van het maïs wordt geschat op 2.000 euro. In de buurt van het veld, tussen de Bloemstraat en de Sasstraat in Lede, staan geen woningen.

De dieven gingen snel te werk, aldus de korpschef. "De daders beschikken over professionele landbouwmachines. Met een pikdorser en een vrachtwagen konden ze het veld in 20 tot 30 minuten leeghalen. Minstens drie personen moeten bij de diefstal betrokken zijn."
Nu in het nieuws