Voormalig schepen beboet voor verbranden afval

Print
Antwerpen - Voormalig schepen en huidig gemeenteraadslid Luc De Wael (55) van Lebbeke is door de Dendermondse strafrechter veroordeeld voor het verbranden van afval in zijn tuin in Wieze.
De Wael moet een effectieve boete van 2.750 euro betalen. De feiten dateren van september en oktober 2006. De Wael verbrandde toen in zijn tuin allerlei afval, zoals kippendraad, snoeihout en zelfs verkiezingsborden. Een buurvrouw, die het vuurtje stoken beu was, schakelde de politie in. Enkele agenten gaven De Wael de opdracht het vuur te doven, maar die weigerde.

Daarop moest de brandweer ter plaatse komen om het vuur te blussen. Het incident bracht De Wael uiteindelijk voor de rechter. Tijdens de behandeling van zijn proces probeerde De Wael de feiten te minimaliseren. Eerst ontkende hij zelf het vuur in brand gestoken te hebben, daarna gaf hij toch met mondjesmaat toe. In zijn verklaringen sprak hij zichzelf bovendien meer dan eens tegen.

Aan die houding tilde openbaar aanklager Jan Kerckhofs enorm. "De Wael komt heel ongeloofwaardig over", klonk het. De Waels advocaat Hugo Coveliers haalde een complottheorie boven. "Dit is een politieke afrekening", zei hij. Maar daar geloofde de rechter niets van.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio