Vlaamse basisscholen krijgen boek over zelfdoding

Vlaamse basisscholen krijgen boek over zelfdoding

Vlaamse basisscholen krijgen boek over zelfdoding

Print
Elke Vlaamse basisschool krijgt deze week een gratis exemplaar van 'Weg van mij', een boek dat leraars moet helpen om kinderen te steunen die geconfronteerd worden met zelfdoding. Dat blijkt maandag uit een persbericht van Klasse voor Ouders.
Elke week pleegt in Vlaanderen één jongere zelfmoord. Zelfdoding is de belangrijkste doodsoorzaak bij mannen tussen 30 en 50 en bij vrouwen tussen 20 en 34 jaar. Heel wat kinderen en jongeren krijgen dus in hun naaste omgeving te maken met zelfdoding.

Omdat daarover praten moeilijk blijft, krijgt elke Vlaamse basisschool deze week een gratis exemplaar van 'Weg van mij'. Het boek is een initiatief van de Werkgroep Verder en moet leraren helpen om kinderen die geconfronteerd worden met zelfdoding te ondersteunen, met hen te praten en aan de slag te gaan.

Het boek is van de hand van Riet Fiddelaers Jaspers en Monique van 't Erve, en werd bewerkt door de Werkgroep Verder. Het is een werk-, doe-, lees- en herinneringsboek waarmee kinderen (5-12 jaar) zelf, of onder begeleiding van een ouder, leraar of therapeut aan de slag kunnen.

De actie loopt in samenwerking met het onderwijsblad Klasse voor Ouders. De boeken worden ook via die weg verdeeld.
Nu in het nieuws