Jong paar beste persverkopers in provincie

Print
Stekene - De vertegenwoordigers van de uitgevers verkozen An De Bruyne (26) en Wim Van Goethem (26) van Dagbladhandel An en Wim in Stekene tot de Persverkoper(s) van het jaar in Oost-Vlaanderen. Voor het jonge koppel dat de zaak twee jaar geleden overnam, is dit een hart onder de riem.
BR>
”We hebben veel te danken aan mijn schoonouders”, zegt Wim Van Goethem meteen. ”We hebben de zaak eigenlijk op een gouden schoteltje gekregen. En we zijn dan ook blij met de titel, want dat betekent toch dat onze inzet gewaardeerd wordt.”

Het koppel is al de vierde generatie in de winkel, die ooit startte als gareelwinkel. ”Later kwam er dan naaigaren bij en uiteindelijk ook pers- en lottoproducten”, vertelt An De Bruyne. ”Nu zijn we enkel nog een dagbladhandel.

Toen we de zaak van mijn ouders overnamen, hebben we de oppervlakte verdubbeld en volledig verbouwd. Ik werkte in de sociale sector en Wim was actief in de financiële wereld, we gaven beiden onze job op. Het was even afwachten of de klanten hem zouden aanvaarden, maar dat is goed gelukt.” An staat al vanaf haar twaalfde af en toe in de winkel.

Daardoor zijn er heel wat oudere klanten die hier haar al lang kennen. ”Ze noemen haar nog steeds ’Anneken’”, lacht Wim. ”Hij haalt steeds grapjes uit met de klanten”, weet An. ”Zo durft hij ze te plagen door ze terug te roepen om een tweede keer dag te zeggen. Ze trappen er steeds weer in, maar gelukkig kunnen ze er om lachen.”

Een van de redenen waarom ze de prijs in de wacht sleepten: de acties die ze voor hun klanten organiseren. Zo kregen de moeders op Moederdag een bloemetje en binnenkort komt ook Sinterklaas langs.

Op 1 december nodigen An en Wim in samenwerking met Gazet van Antwerpen Sinterklaas en zijn Zwarte Piet uit. Zowel jong als oud krijgen die dag een geschenkje. RaMo
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio