Beveren wil opbrengstrecord 11.11.11 vorig jaar breken

Print
Beveren-Waas - Van een eerlijke maaltijd zondag in Kieldrecht tot een wafelverkoop tijdens de wedstrijd SK Beveren–Red Star Waasland op 14 november voert de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) zijn 11.11.11-actie. Die moet het record van 2006 breken.
BR>
De 11.11.11-actie in Beveren bracht ruim 55.500 euro op in 2004. Het jaar nadien klokte de geldteller af op duizend euro meer. In 2006 werd bijna 59.000 euro ingezameld. De stijging in de opbrengst is vooral te danken aan de toenemende bijdrage van het gemeentebestuur en minder aan de toename van de inzamelingsacties in de acht deelgemeenten.


Opvallend zijn de aanhoudende goede resultaten in Kieldrecht. “Dat hebben we te danken aan de permanente werking van een Derdewereldgroep en aan de aanwezigheid van een Wereldwinkel”, vermoedt Jan Verstraeten.

“We hebben enerzijds een goede medewerking van de verenigingen voor de geldinzameling. Anderzijds voeren we via brief een gerichte en intensieve actie naar de mensen die traditioneel een bedrag storten. Daarmee is een vijftigtal overschrijvingen goed voor zestig procent van het ingezamelde bedrag in Kieldrecht.”

Het zwaartepunt van de geldinzameling in Groot-Beveren valt in het weekeinde van 9 tot 11 november. Andere evenementen zijn de eerlijke maaltijd en een infoavond met bezoekers uit het Zuiden in Kieldrecht en de 11.11.11- quiz in Melsele.

Op 11 november zijn er ludieke volksspelen op de Grote Markt van Beveren en verkoopt de Sint-Maarten Bovenschool ontbijtpakketten.

YV

03-775.59.68.
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio