Temse denkt aan deurwaarder voor bouwovertreders

Print
Temse - “De gemeente Temse overweegt om een deurwaarder in te schakelen, als een vonnis van een rechtbank op het vlak van ruimtelijke ordening niet wordt uitgevoerd.” Dat zei schepen van Ruimtelijke Ordening Freddy Verbeke (CD&V) tijdens de gemeenteraad op een vraag van Bert Bauwelinck (sp.a).
BR>
”Milieu- en bouwovertreding zijn van alle tijden, maar het niet opvolgen van klachten, processen- verbaal, afspraken en vonnissen schept bij de gewone burger een gevoel van fatalisme en antipolitiek”, stelde gemeenteraadslid Bert Bauwelinck (sp.a).

”Overtreders krijgen het gevoel steeds een stapje verder te kunnen gaan, omdat toch niemand optreedt. Ik vraag me af wat de gemeente doet tegen hardleerse overtreders op vlak van milieu en ruimtelijke ordening. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan het terrein op de hoek van de N16 en de Secretaris Generaal Boerenboomstraat, dat na een vonnis van de rechtbank eigenlijk begin 2006 al terug in zijn oorspronkelijke staat moest worden hersteld.”

”In het vonnis over dat terrein heeft de rechtbank geen dwangsom opgelegd bij het niet navolgen van de uitspraak”, antwoordde schepen van Ruimtelijke Ordening Freddy Verbeke (CD&V). ”De opruiming van het terrein is ook niet ambtshalve opgelegd in het vonnis. Het enige wat wij als gemeente kunnen doen, is een deurwaarder inschakelen. Die kan vaststellen dat het vonnis niet wordt uitgevoerd.

Dat is een manier van werken die wij als gemeentebestuur nog nooit volgden. Wij gaan in het schepencollege onderzoeken of het inschakelen van een deurwaarder in zulke gevallen toch niet wenselijk is.”

Op milieuvlak werd de voorbije vijf jaar door de gemeente Temse geen enkele rechtszaak tegen overtreders opgestart.

GeNo
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio