Treinverkeer Brussel-Gent verstoord door ongeval in station Melle

Print
Het treinverkeer tussen Brussel en Gent heeft maandagochtend heel wat hinder ondervonden van een incident in het station van Melle. Daar is een vrouw onder een trein terechtgekomen en zwaargewond geraakt. Daardoor liepen heel wat treinen een vertraging op van een 20-tal minuten.
Rond 10.45 uur waren er nog vertragingen te melden van 10 tot 15 minuten, zo deelt de infrastructuurbeheerder van de spoorwegen, Infrabel, mee.

Een vrouw viel omstreeks 08.20 uur in het station van Melle in nog onduidelijke omstandigheden van het perron en kwam onder de trein tussen Gent en Genk terecht. Het is nog niet duidelijk of het om een ongeval dan wel een wanhoopsdaad ging.

Het gevolg was dat tussen Schellebelle en Melle tussen 08.20 uur en 09.40 uur slechts één spoor beschikbaar was. In Melle splitst de lijn zich en gaat ze verder naar Gent en Brugge of naar Geraardsbergen. Al de treinen die in die tussentijd over die splitsing moesten, liepen een vertraging van 20 minuten op.

Sinds 9.40 uur zijn beide sporen weer beschikbaar en kunnen alle treinen normaal door. Toch zijn er nog vertragingen van een klein kwartier, maar die zouden in de loop van de voormiddag moeten verdwijnen, aldus Infrabel.
Nu in het nieuws