Kinderopvang in koetshuid Blauwendael

Het gemeentebestuur van Waasmunster gaat onderzoeken of de buitenschoolse kinderopvang niet beter op één locatie wordt georganiseerd. Dat zou dan in het koetshuis van kasteel Blauwendael mogelijk zijn.

jmartynowski

BR>

”Momenteel organiseren de drie basisscholen in Waasmunster hun voor- en naschoolse kinderopvang zelf”, schetst schepen van Welzijn Agnes Dierick (CD&V). ”Dat gaat goed, maar uit een recente enquête blijkt dat de meeste ouders de kinderopvang zouden willen zien uitbreiden.

Ze willen hun kinderen vroeger kunnen brengen en later kunnen ophalen. Blijkbaar is er ook een grote vraag naar kinderopvang tijdens de kortere schoolvakanties.

Een centralisatie van het aanbod van buitenschoolse kinderopvang zou daarvoor wellicht beter zijn.”

Een mogelijke locatie is het beschermde koetshuis van het kasteeldomein Blauwendael. Het gemeentebestuur won al advies in bij de dienst Monumenten en Landschappen. ”We mogen het gebouw binnen aanpassen, maar alleen op voorwaarde dat aan de buitenkant niet wordt geraakt.

We moeten dus de authenticiteit van het koetshuis bewaren”, zegt burgemeester Rik Daelman (Open Vld). ”We gaan nu de vooren nadelen op een rijtje zetten en dan de knoop doorhakken.”

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio