Tip leidt naar brandstichters

Print
Temse - De brandstichters die Temse maandenlang kopzorgen gaf, zijn opgepakt. Het gaat om een groep van zes jongeren tussen 15 en 19 jaar, van wie twee jongeren van 19 zijn aangehouden door de onderzoeksrechter in Dendermonde. De jongeren lieten weten dat de brandstichtingen in de voorsteden van Parijs hen inspireerden.
BR>
De voorbije maanden werd het centrum van Temse geteisterd door een hele reeks brandstichtingen. De laatste dateren van 22 en 24 oktober. Toen werden een vuilbak, een terreinwagen en een auto in brand gestoken.

Na die laatste brandstichtingen heeft de politie de grote middelen ingezet. Er werd een heel rechercheteam op de zaak gezet en anonieme patrouilles gingen de straat op. Er werd ook een speciale telefoonlijn ingeschakeld voor tips. Burgemeester Luc De Ryck (CD&V) riep de bevolking op om extra alert te zijn.

Vorige week kreeg de politie een tip binnen om in een bepaalde richting te zoeken. Dat leverde al snel resultaat op. Vrijdag pakte de politie zes jongeren op tussen de 15 en 19 jaar. Na een uitgebreid verhoor bekenden de jongeren een aantal brandstichtingen.

Twee jongeren van 19 jaar werden aangehouden. Hoeveel feiten ze bekenden, is nog niet duidelijk. Het parket van Dendermonde benadrukt dat het onderzoek nog loopt. Vandaag (maandag, red) geeft het parket meer uitleg.

Naar verluidt zouden de meeste jongeren wel al bekend zijn bij het gerecht. De reeks brandstichtingen in vuilbakken en afvalcontainers aan supermarkten zouden door hen zijn gepleegd, net als de meest recente brandstichtingen. Ze hebben evenwel niet alle feiten bekend, bijvoorbeeld de bromfiets die begin oktober op een sociaal woonerf in de Akkerstraat in brand werd gestoken.

Niet afgerond

”De jongeren gaven aan dat ze geïnspireerd werden door de brandstichtingen in auto’s in de banlieues van Parijs in 2005”, licht zonechef Jean-Marie Boudin van de politie van Temse toe. ”Dat de daders nu bekend zijn, is een hele opluchting voor Temse. Het onderzoek is evenwel nog niet afgerond.”
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio