Koningspaar in gemeenteraadsoap

Print
Schelle - Koning Albert en koningin Paola lijken in Schelle op weg hun gezicht te lenen voor een nieuwe soap. Al twee maal zette Vlaams Belang de verwijdering van hun portretten in de raadzaal op de agenda van de gemeenteraad.
BR>
De eerste keer werd het punt nog zonder wederwoord van de Vlaams Belang-fractie weggestemd. Volgens de burgemeester een bewijs dat er binnen de fractie geen eensgezindheid was. ”Door het punt weer op de agenda te zetten, willen we weerleggen dat we niet overeenkomen”, zegt Staf Van Frausem (VB).

Burgemeester Rob Mennes (CD&V/N-VA) stelde voor om het punt, gezien de huidige netelige communautaire situatie, te verdagen.

Raadslid Danny Backeljauw (sp.a) voerde al nattigheid. ”Kunnen we niet beter stemmen over een definitieve ja of nee, voor we elke raadszitting dit op onze boterham krijgen?” De zitting werd op vraag van sp.a even geschorst.

De fractie vindt het gevaarlijk elk voorstel met een tegenvoorstel af te wimpelen. Uiteindelijk werd er toch tegen gestemd.

Bij Vlaams Belang weigerden twee raadsleden ’aanwezig te zijn’. Linda Van der Auwera, die binnen de CD&V/N-VA-fractie, de N-VA vertegenwoordigt, onthield zich.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio