Decorbouwer bouwt volledig ronde woning naast Vliet

Print
Bornem - In Klein Mechelen is Manu Siebens een heel aparte woning aan het bouwen. De muren en deuren staan scheef en het huis is bovendien volledig rond. Een opvallende verschijning naast de Vliet.
BR>
De werf van Manu krijgt veel bekijks. Voorbijgangers stoppen even om te vragen wat er daar nu juist wordt gebouwd en Manu geeft graag een woordje uitleg.“Ik wou iets anders dan de zoveelste fermette. Toen we met de architect aan het plannen waren, vroegen we steeds meer om een rond element toe te voegen, tot we uiteindelijk gewoon voor helemaal rond zijn gegaan. We hebben al veel opmerkingen gekregen, bijna allemaal positief.”

Manu doet het meeste werk zelf. Hij is nu drie jaar bezig en hoopt binnen twee jaar te kunnen verhuizen. “Door mijn werk als decorbouwer heb ik op weekdagen tijd om te bouwen. Door de speciale vorm van het huis moet ik alle meubels op maat maken. Mijn toilet wordt waarschijnlijk het langste van België. In het plafond van dat toilet heb ik glas van kapotte autoruiten verwerkt. Daar zullen dan spots op schijnen. Verder zijn alle ramen in het huis anders en ook de deuren staan scheef. Op de eerste verdieping hebben we ook een slaapdak. Bovenop de woning komt nog een decoratiestuk, iets dat zal lijken op een grote koperen ajuin.”

De woning wordt ook een ecologische woning.

“Zo plaatste ik extra isolatie, een zonneboiler en een groen dak. Rond het huis komen vijvers, om bij de voordeur te komen zal je dan over een loopbrug moeten gaan. De gevel bekleden we met cederhout, zodat het misschien op een tobbende ton gaat lijken”, lacht Manu.

Ook professioneel heeft hij iets met de natuur. Hij richtte de Boomhutfabriek op waarmee hij boomhutten maakt op bestelling. “We bouwen leuke hutten waar kinderen in kunnen spelen. Ook veel volwassenen willen een boomhut. Ze gebruiken die dan om te lezen of te schrijven of zelfs als slaapkamer.”

Jan HINDRYCKX

www.deboomhutfabriek.be
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio