Koperdieven vluchten na botsing tegen gevel

Print
Lier - De politie van Lier is op zoek naar koperdieven. De agenten hebben hun auto in beslag genomen, maar de daders zijn gevlucht nadat ze tegen een huisgevel zijn gereden.
BR>
De omstandigheden van het ongeval, dat zich in de nacht van zaterdag op zondag voor deed, zijn nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk is een te hoge snelheid er de oorzaak van dat de auto van de koperdieven in de Pannenhuisstraat van de rijweg ging en tegen een woning terecht kwam.

Getuigen zagen hoe enkele mannen uit de auto kropen en aan de overkant van de straat in een andere auto sprongen. Die auto zou achter de gecrashte wagen hebben gereden.

Depot van Belgacom

Buurtbewoners sloegen alarm, maar toen de politie ter plaatse kwam, waren de vogels gaan vliegen. De agenten doorzochten de auto en troffen in de autokoffer een partij koperen kabels aan. Dat bleek te gaan om kabels van telefoonmaatschappij Belgacom, die een depot heeft in de Bollaarstraat in Lier.

De politiemannen kwamen er snel achter dat de koperdieven op de terreinen van Belgacom hadden toegeslagen. De polite spoort de daders nu op. Bedoeling is om de heerschappen dan aan de tand te voelen over andere koperdiefstallen in de streek van Mechelen, Lier en zelfs Berlaar.

Daar werd vorige week een koperen regenpijp van een boerderij ontmanteld door koperdieven.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio