Nadine en Joeri beste persverkopers van Antwerpen

Nadine Verstrepen (35) en Joeri Hoefkens (37) van krantenwinkel Papyrus op de Bouwelsesteenweg in Nijlen mochten zaterdagavond tijdens de vakbeurs Kiosk in Gent de prijs als beste Antwerpse Persverkopers van het jaar in ontvangst nemen.

BR>

”Ik droomde er al heel mijn leven van om een krantenwinkel open te houden”, vertelt Nadine Verstrepen. ”Een tijd geleden hadden we dat al eens geprobeerd in Herenthout, maar daar lukte het helaas niet. Ik ben daarna bovenop mijn voltijdse job in de weekends gaan meedraaien in een andere krantenwinkel om de stiel te leren. Uiteindelijk kwamen we drie jaar geleden via een zoektocht op het internet terecht in Nijlen. Daar namen we de zaak Papyrus over.”

De vorige eigenaar sleepte zelf al eens de titel in de wacht en Nadine en Joeri, die vroeger werfleider was bij een bouwfirma, zetten de goede weg verder.

”Het is onze droom geworden”, vult Joeri Verstrepen aan. ”Het is zwaar werk, want we zijn doorlopend van 5 tot 19u open, maar we doen het beiden heel graag. Wat ik geleerd heb, is dat we ook een sociale functie hebben. Hoewel er niet altijd tijd is voor uitgebreide babbels, pols je toch steeds eens bij de klanten hoe het met hen gaat.”

Creatieve acties

”Ik sta er soms versteld van hoe snel we hier aanvaard zijn”, vult Verstrepen aan. ”Ik betwijfel soms of mensen uit Nijlen zo snel een zaak kunnen opstarten in Herenthout als wij hier. Creativiteit doet ook veel. Zo verzinnen we geregeld eigen acties. Met Moederdag hebben we bijvoorbeeld een bloempotje gegeven met daarin een lottospel”, vult haar wederhelft aan.

Het koppel werd nog beoordeeld op haar vorige winkel, sinds enkele maanden vernieuwden ze hun shop en hebben ze een groter aanbod en een betere presentatie.

De vertegenwoordigers tippen hen dan ook als mogelijke winnaars voor volgend jaar.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio